Τοποθέτηση σε εντοιχιζόμενα χρηματοκιβώτια
Τα εντοιχιζόμενα χρηματοκιβώτια αποτελούν μία πολύ καλή λύση για την ασφάλεια των πολύτιμων αντικειμένων σας. Δείτε παρακάτω βασικές οδηγίες - συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση ενός εντοιχιζόμενου χρηματοκιβωτίου.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
- Η σωστή εγκατάσταση του χρηματοκιβωτίου στον τοίχο είναι βασική για την ασφάλεια του προϊόντος.
- Πριν εντοιχίσετε το χρηματοκιβώτιο, είναι καλό να ελέγξετε τη σωστή λειτουργία του κάνοντας μερικές δοκιμές ανοίγματος και κλεισίματος της πόρτας, σύμφωνα με της οδηγίες χρήσης του χρηματοκιβωτίου.
- Το χρηματοκιβώτιο πρέπει να εντοιχίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η πόρτα να ανοίγει από τα δεξιά προς τ΄αριστερά (οι μεντεσέδες στη δεξιά πλευρά). ΠΟΤΕ αναποδογυρισμένο. Επίσης δεν πρέπει ποτέ να εντοιχίζεται στο δάπεδο. Η εγγύηση δεν ισχύει σε περίπτωση που δεν τηρηθεί αυτό.
- Το χρηματοκιβώτιο πρέπει να εντοιχίζεται φροντίζοντας ώστε η πρόσοψή του να μένει 2 cm πιο μέσα από την επιφάνεια του τοίχου.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ:
1. Συνιστούμε η εγκατάσταση του χρηματοκιβωτίου να γίνεται σε απόμερο σημείο, όπου είναι δύσκολο να επέμβει κανείς με εργαλεία (λοστούς, αξίνες, κτλ.) μα που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση του χρήστη στα όργανα χειρισμού που βρίσκονται πάνω στην πόρτα.
2. Επιλέξτε ένα τοίχο τουλάχιστον 10cm πιο χοντρό από το χρηματοκιβώτιο, αποφεύγοντας τοίχους με υγρασία προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές στους εσωτερικούς μηχανισμούς της κλειδαριάς.
3. Κάντε ένα άνοιγμα στον τοίχο περίπου 10-15 cm μεγαλύτερο σε πλάτος και ύψος σε σχέση με τις διαστάσεις της πρόσοψης του χρηματοκιβωτίου και με βάθος 5-6 cm μεγαλύτερο από αυτό του χρηματοκιβωτίου.
4. Βρέξτε την εσωτερική επιφάνεια του ανοίγματος στον τοίχο.
5. Προστατέψτε κατάλληλα με ένα φύλλο νάυλον την μπροστινή επιφάνεια ώστε να μη γίνουν ζημιές στα όργανα χειρισμού που είναι πάνω στην πόρτα.
6. Για να αυξήσετε την αγκύρωση του χρηματοκιβωτίου στον τοίχο σας συνιστούμε να το τυλίξετε σε ένα ηλεκτροσυγκολλημένο πλέγμα με άνοιγμα βρόγχου 30cm, τοποθετημένο σε περίπου 30 mm από τις 4 πλευρές του χρηματοκιβωτίου. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιδερόβεργες, διαμέτρου 10mm, και να τις τοποθετήσετε στα πτερύγια που βρίσκονται στο πίσω μέρος του χρηματοκιβωτίου. Επιπλέον αν νομίζεται ότι ενδέχεται να υπάρξει κακόβουλη πρόσβαση από την πίσω πλευρά του χρηματοκιβωτίου ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο, σας συνιστούμε να τοποθετήσετε στον τοίχο πίσω ένα πλέγμα από σιδερόβεργες διαμέτρου 6mm με βρόγχο περίπου 5mm.
7. Τοποθετήστε οριζόντια και αλφαδιάστε το χρηματοκιβώτιο με τρόπο ώστε η πόρτα να ανοίγει από αριστερά προς τα δεξιά, δηλ. με τους μεντεσέδες στη δεξιά πλευρά, στο εσωτερικό του ανοίγματος, κρατώντας την πρόσοψη 2 mm πιο μέσα από την επιφάνεια του τοίχου.
8. Καλύψτε το μπροστινό μέρος του χρηματοκιβωτίου με ένα κομμάτι ξύλο, αφήνοντας ένα επαρκές διάστημα για την εισαγωγή του τσιμέντου που χρειάζεται για το γέμισμα του κενού στον τοίχο.
9. Εντοιχίστε το χρηματοκιβώτιο χρησιμοποιώντας τσιμεντοπολτό υψηλής αντοχής αποτελούμενο από τσιμέντο τύπου CEM II/A-LL 42.5 R (UNI EN 197-1) και άμμο, γεμίζοντας με προσοχή τον εναπομείναντα χώρο και πίσω από το χρηματοκιβώτιο. Μην υπερβάλετε με την ποσότητα του νερού. Αποφύγετε τη χρήση τσιμέντων που στεγνώνουν γρήγορα.
10. Μόλις το τσιμέντο στεγνώσει και ολοκληρωθούν τα ενδεχόμενα φινιρίσματα αφαιρέστε τα προστατευτικά καλύμματα από την πρόσοψη του χρηματοκιβωτίου και ανοίξτε την πόρτα αφήνοντας τη ανοιχτή για τουλάχιστον 5 ημέρες ώστε να εξαλειφθούν τα υπολείμματα υγρασίας από τον τοίχο.
11. Να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ώστε τόσο κατά το χτίσιμο όσο και κατά το βάψιμο του τοίχου, να μην περάσει στο χρηματοκιβώτιο νερό, τσιμέντο ή βερνίκι μέσω της χαραμάδας της πόρτας, της οπής της κλειδαριάς ή του χειριστηρίου, ακόμη περισσότερο δε αν το χρηματοκιβώτιο έχει ηλεκτρονική κλειδαριά ή μηχανισμό μηχανικού συνδυασμού.