ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κλειδαράς: Ο αφανής ήρωας της οικογενειακής γαλήνης

Κλειδαράς: Ο αφανής ήρωας της οικογενειακής γαλήνης

12 Ιουνίου 2019

Ένα από τα πιο σημαντικά και χρήσιμα επαγγέλματα για την καθημερινότητά μας είναι σίγουρα αυτό του κλειδαρά. Ο κλειθροποιός, όπως ήταν γνωστός τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο άνθρωπος εκείνος που, χωρίς να δίνει βροντερό «παρών», εξασφαλίζει πως κανείς δεν θα μπει στο σπίτι μας χωρίς τη θέλησή μας και πασχίζει ώστε να κάνει πολύ δύσκολο το… επάγγελμα των διαρρηκτών και των κλεφτών.

Η τέχνη του κλειδαρά σε καμία περίπτωση δεν είναι στατική, αλλά εξελίσσεται ανάλογα με την τεχνολογική πρόοδο και βέβαια τις βελτιώσεις που επιχειρούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί που απειλούν την περιουσία εκείνων που έχουν βάλει στο μάτι. Οι πρώτες κλειδαριές ήταν πολύ χοντροκομμένες και απλοϊκά φτιαγμένες, έτσι εύκολα γίνονταν… θύματα, είτε διά της βίας είτε με τη χρήση αντικλειδιού.

Περνώντας όμως τα χρόνια έγιναν πιο αξιόπιστες, πιο ανθεκτικές και πιο περίτεχνες, έτσι ώστε ούτε να μπορεί κανείς να τις δαμάσει με τη βία, αλλά ούτε και να… ξεγελιούνται από απομιμήσεις κλειδιών.

Και βέβαια οι κλειδαράδες αναπτύχθηκαν ως κλάδος, εξελίχθηκαν ως προς την κατασκευή κλειδαριών, αλλά και βελτιώθηκαν ως επαγγελματίες, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να απευθυνθεί σε αυτούς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε έχει ξεχάσει τα κλειδιά του είτε έχει κάποιο άλλο πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια του σπιτιού του ή της επιχείρησής του.
Ο κλειδαράς πλέον δεν είναι ο άνθρωπος που μας ανοίγει απλά την πόρτα όταν φανούμε κάποια στιγμή… αφηρημένοι, αλλά ο συμβουλάτοράς μας σε θέματα προστασίας της κατοικίας μας και ο «ενδιάμεσος» με κάποια σχετική εταιρεία εμπορίας κλειδαριών ασφαλείας, συστημάτων συναγερμού, προηγμένων χρηματοκιβωτίων ασφαλείας κλπ ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι κλειδαράδες είναι και οι ίδιοι έμποροι τέτοιων συστημάτων.

Εκείνο που πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πελάτη, λόγω της φύσης της δουλειάς του κλειδαρά, είναι να δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και να έχει μόνιμη συνεργασία με κάποιον καλό, έμπιστο και έμπειρο επαγγελματία, γιατί υπάρχουν και οι -ευτυχώς ελάχιστοι- επίορκοι που καταπατούν την επαγγελματική δεοντολογία και εκμεταλλεύονται την ανάγκη του πελάτη, προδίδοντας την εμπιστοσύνη του.

Οι σωστοί επαγγελματίες όμως, που είναι και οι συντριπτικά περισσότεροι, είναι πάντα κοντά στον πελάτη, ανταποκρίνονται σε κάθε κλήση του, ζητούν ταυτότητα σε περίπτωση που τους ζητηθεί να ανοίξουν κάποιο δωμάτιο, πραγματοποιούν επιτόπιο έλεγχο αν κάποιος θέλει να βάλει κλειδαριά, προτείνουν λύσεις και κάνουν προσφορές. Εξίσου πολύτιμες υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν και όσον αφορά τα αυτοκίνητα, καθώς τα σπίτια δεν είναι, δυστυχώς, οι μόνοι στόχοι των επίδοξων κακοποιών.

Ωστόσο οι κλειδαράδες ενδέχεται να γίνουν και… διπλός μπελάς για τους διαρρήκτες, αφού μπορούν να τοποθετήσουν κλειδαριές μεγάλης ασφάλειας όχι μόνο σε πόρτες, αλλά και σε εξώπορτες, σε εσωτερικές πόρτες, σε ασανσέρ, σε περίπτωση που είναι εσωτερικά, αλλά και σε χρηματοκιβώτια που μπορεί να βρίσκονται μέσα στο σπίτι.
Σε κάθε περίπτωση η κλειδαριά βρίσκεται ανάμεσα στις απειλές του έξω κόσμου και στην οικογενειακή μας γαλήνη. Πριν κλειδώσουμε την πόρτα και κλείσουμε τα μάτια μας ύστερα από μια κουραστική μέρα, ας σκεφτούμε με ευγνωμοσύνη και συμπάθεια το όχι τόσο προβεβλημένο επάγγελμα του κλειδαρά, που όμως αξίζει τόσο όσο και η ασφάλεια και η ηρεμία που απολαμβάνουμε στην οικογενειακή μας εστία.

BRANDS

Αποστολές

σε όλη την Ελλάδα

Δωρεάν Μεταφορικά

με κάθε Online πληρωμή

Προσφορές

οι καλύτερες τιμές της αγοράς

210 6004444

τηλεφωνική εξυπηρέτηση
To Top